Bijeenkomst De Woongaard Serooskerke

27 juni 2022 bezochten we project De Woongaard te Serooskerke. Een interessant project opgezet als collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO).

De Woongaard bestaat uit 25 ruime woningen, gebouwd in houtskeletbouw en biobased isolatiemateriaal. Centraal op het stuk grond is een gezamenlijk “huiskamer” gebouwd, die gebruikt wordt als ontmoetingsruimte. De ontmoetingsruimte opgebouwd uit hout en stro, wordt gezamenlijk gebouwd en blijft collectief eigendom. Dit alles in een duurzame en groene omgeving met een gezamenlijke (moes)tuin en waterzuivering (Helofyten filter).

 

Frank Lemmens en Marcel Clement gaven een interessante en inhoudelijke uitleg over het gezamenlijke bouwproject en er waren veel vragen over de manier van samenleven, de principes van strobouw en de inspanning die het kost om 25 families op één lijn te krijgen om zo’n project te realiseren. We kijken terug op een geslaagde en leerzame netwerkbijeenkomst, met een speciale dank aan de bouwers en bewoners van De Woongaard,  die bereid waren om het K&I netwerk te ontvangen! Verder lezen? Zie: www.dewoongaard.info