Ketenbijeenkomst Meetmethodiek

Op 22 mei 2023 hebben we met ons netwerk een inspirerende en leerzame dag beleefd tijdens onze ketenbijeenkomst en het projectbezoek met als focus ‘Meetmethodiek.’ We bezochten het prachtige Veldstation Grenspark Groot Saefthinghe, een plek die volledig in lijn is met onze circulaire principes en werden rondgeleid door de architect, bouwer, en beheerder van het gebouw. Het was een eye-opener om te zien hoe biobased materialen, hergebruik, losmaakbaarheid en biodiversiteit allemaal samenkomen in dit bijzondere project. Martin van Overveld, architect bij Ro&Ad Architecten, deelde zijn inzichten betreffende verschillende ontwerpprincipes, terwijl aannemer Ronald van Hese van Van Hese Infra BV ons meenam in de uitvoering van het project.

Na deze inspirerende ervaring bezochten we de Prosperhoeve, een voormalige maalderij met een circulaire uitdaging. Jan van Damme leidde ons rond en liet zien welke ambitieuze plannen er liggen voor deze plek. Vervolgens verzamelden we in de presentatieruimte van de voormalige maalderij.

Tijdens de presentaties kregen we waardevolle inzichten van Annemieke Doomen van Twigt-OM over het gebruik van lokaal populierenhout, Mariska van Dalen van MVI Platform nam ons vervolgens mee in de mogelijkheden van het meten van circulariteit. Martin van Overveld sloot de presentaties af met een presentatie over verdere ontwikkelingen in het gebied.

De middag werd afgesloten met een gezellige netwerkborrel, waarvoor we Peter en zijn compagnon hartelijk willen bedanken!