Inspiratiesessie Biobased bouwen

Op dinsdag 4 juli hebben we met het K&I netwerk Circulair Bouwen de versnellingsdag van Agrarisch Innovatie en Kenniscentrum Rusthoeve bezocht. Tijdens deze dag kwam de gehele keten aan bod, van het gewas tot het uiteindelijke eindproduct.

Voor themalijn Biobased bouwen is architect Derk Thijs van Thys + Gutberlet betrokken in de rol van projectleider. We ervaarden de versnellingsdag als een bijzonder interessante dag met na de lunch en informatiemarkt inspirerende pitches door verschillende leden van het netwerk:

– Martijn Jansen van Architecten Alliantie BV

– Derk Thijs van THYS + GUTBERLET

– Anne Priem van Puur van Anne

– Richard Luchtenburg van Ecozaken

Na de pitches brachten we een bezoek aan de proefvelden van de Biobased Innovation Garden, waar verschillende biobased bouwmateriaalproducenten presentaties verzorgden. Dit bood ons de gelegenheid om de nieuwste ontwikkelingen in de praktijk te bekijken en te bespreken.

De dag werd afgesloten met een interactieve sessie onder leiding van Derk Thijs, waarin Jo-Annes de Bat en Andre Hoogendijk werden uitgedaagd om hun visie te delen over de ontwikkelingen in het biobased bouwen. Gedeputeerde Jo-Annes de Bat heeft ons aangemoedigd om de grenzen van biobased bouwen in Zeeland te verleggen en als Kennis & Innovatienetwerk Circulair Bouwen Zeeland aanbevelingen aan te dragen richting de politiek.

Deze dag heeft ons niet alleen geïnspireerd, maar ook aangemoedigd om onze rol als drijvende kracht in biobased bouwen verder te versterken. We kijken uit naar de verdere ontwikkelingen en samenwerking binnen onze themalijn Biobased bouwen.